Søk

Meny

Du er her:

WORLDSKILLS 2013 - LEIPZIG TYSKLAND

Respekt for alle faggrupper viktig

Publisert: 08.07.2013

- Jeg er veldig tilfreds og fornøyd med vår kokk Mads Uelands innsats i Yrkes-VM. Det sier en av Norges mest kjente kokker, Bent Stiansen, om bronseresultatet fra WorldSkills. Han mener det er viktig å ha respekt for alle faggrupper, og motivere flere unge til å velge yrkesfag.

Mads Ueland i konkurransesituasjon. Dommere fra andre land følger nøye med.

Bent Stiansen er Mads Uelands arbeidsgiver på restaurant Statholdergaarden i Oslo. Han har sett Mads sin utvikling over lang tid.

- Mads er en flink kokk. Jeg mener at treningen spesielt de siste månedene fram mot Yrkes-VM har gjort han veldig god. Det er inspirerende å se at vi klarer oss i en slik konkurranse mot andre svært gode kokker fra hele verden, sier Stiansen. 

For kokkene fra Statholdergaarden er slike yrkeskonkurranser med på å skjerpe dem, og gjøre dem enda bedre. Som kjent har Bent Stiansen selv mange utmerkelser å vise til.

Statholdergaardens Øyvind Bøe Dalelv kom hjem fra WorldSkills i London i 2011 med gullmedalje rundt halsen. Hans møte med Yrkeslandslaget og WorldSkills har gjort at han har vært trener for Mads og såkalt ekspert for faget nå i år.

- Vi er glad for at Øyvind har vært en ekstra rådgiver og trener for Mads. Slik blir vi et bedre team, forklarer Stiansen.

- Det har vært fantastisk å se Mads jobbe under VM, sier ekspert Bøe Dalelv. - Dette mesterskapet, og det å få medalje, det var veldig godt for Mads etter så mange harde og tøffe treningstimer. Det har vært en fin erfaring både for han og for meg. Jeg er en stolt ekspert, sier Bøe Dalelv.

Konsentrert når det gjelder
- Mads er en iherdig kokk, han står på og gjør sitt beste, sier Stiansen. - Mads er trent til å være fokusert og konsentrert.

- I Norge trenger vi mange flere folk som kan bruke hendene sine, som kan et fag. Jeg setter stor pris på å ha en kunnskapsminister som har et sterkt fokus og brennende engasjement for yrkesfag, sier Stiansen. - Fagarbeid må være like ansett som mer teoretiske fag. En fagutdanning er minst like fint som å ha sittet på Blindern med et teoretisk fag i flere år. Jeg mener det er viktig å ha respekt for alle faggrupper. 
 
Over 200.000 mennesker har vært innom yrkes-VM i Leipzig. Mange av dem har stoppet opp og fulgt nøye med mens kokken fra Norge har laget mat.

Se høyoppløselige bilder av Mads

Se intervju med bronsevinneren

Se uttalelser fra Mads i stemningsartikkel fra konkurransedagene

Les mer om Mads her (bakgrunnsartikkel)

 

.

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018