Søk

Meny

Du er her:

WORLDSKILLS 2013 - LEIPZIG TYSKLAND

Smakfull bronse til den norske kokken

Publisert: 07.07.2013

- Helt fantastik, jeg er så veldig fornøyd, sier Mads Ueland fra Ålgård i Rogaland. Han bor i Oslo og jobber som kokk ved Statholdergaarden restaurant. - Det har vært en utrolig fin opplevelse å være med i WorldSkills og å få være en del av Yrkeslandslaget 2013.

Se høyoppløselige bilder av Mads

Mads Ueland (20) kommer fra Ålgård i Rogaland og bor i Oslo.
Han jobber på Statholdergaarden i Oslo.
Mobil: 95 22 61 89 - mads_v_ueland@hotmail.com

Pressen har anledning til å ta direkte kontakt med bronse-kokken

Se uttalelser fra Mads i stemningsartikkel fra konkurransedagene

Les mer om Mads her (bakgrunnsartikkel)

Over 200.000 mennesker har vært innom yrkes-VM i Leipzig. Mange av dem har stoppet opp og fulgt nøye med mens kokken fra Norge har laget mat.


Klarte målet
- Det var den aller beste følelsen - akkurat da de ropte opp navnet mitt og ba meg komme til scenen i den store arenaen. Da visste jeg at jeg hadde klart målet mitt. Jeg har gjort mitt beste og er veldig fornøyd.

- Jeg var spent på om jeg kunne klare å få pallplass, jeg visste at jeg hadde gjort noen småfeil, men det holdt, sier han og ler.

Høyt nivå
- Dette er den største konkurransen jeg har vært med på noen gang, og det har vært så kjekt. Det har vært veldig profft gjennomført. Det har vært et veldig høyt nivå både på konkurranseformen, og på deltakerne vil jeg si.

- Jeg er tredje best i hele verden, det er jo sykt da. Gøy! Jeg vil gjerne fortsette å konkurrere jeg. Så lenge jeg orker ønsker jeg konkurranser velkommen.

Finne nye smaker
- Jeg tar med meg denne viktige erfaringen videre, og bygger på den. Jeg elsker å reise rundt, smake på mye forskjellig mat, finne nye smaker og komponere sammen nye retter.

Mads er glad for miljøet han er en del av på restaurant Stadtholdergaarden i Oslo. - Her har jeg fått utvikle meg til å bli den kokken jeg er i dag. Jeg trives veldig godt!

Insprerende restaurantmiljø
Bent Stiansen er en viktig inspirator, men han har også lært utrolig mye fra Øyvind Bøe Dalelv som jobber på samme restaurant og som vant gullmedalje i kokkefaget i WorldSkills i London i 2011. Øyvind er med til Leipzig som ekspert i kokkefaget.

I WorldSkills er nordmannen Svein Magnus Gjønvik chief expert for kokkefaget.

- Norske kokker er kjent for sin gode smak, og jeg er glad for at dommerne i WorldSkills har likt maten jeg har laget.

- Nå gleder jeg meg til å komme hjem og fortsette å lage mat til alle gjestene på Statholdergaarden i Oslo.

- Er du glad i mat, og liker å finne nye smaker og bra måter å presentere mat på, ja da bør du gjøre som meg; bli kokk!

 

 

 

 

.

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018