Søk

Meny

YRKES-VM 2015

Doktor Martin

Publisert: 15.08.2015

Industrimekanikerfaget heter på engelsk Industrial Mechanics Millwright, men har fått kallenavnet Doctors of Industry. Hvorfor det mon tro? Vi tok en prat med vår egen "doktor", industrimekaniker Martin Østnor.

– Det er vel fordi akkurat som doktorer forsøker å fikse det som ikke fungerer i syke menneskekropper, så forsøker vi å fikse det som ikke fungerer i mekanikken i forskjellig industriproduksjon, forklarer Martin.

Til daglig jobber Martin på Nidar i Trondheim og han forteller at oppgavene han har fått under mesterskapet er forbausende like de han sysler med til daglig.

– Ja, det er mye som er kjent fra før. I dag har jeg jobbet med hovedoppgaven som er montering av et transportbånd som drives av et hydraulikkaggregat. I tillegg har jeg jobbet med en tilleggsoppgave som er vedlikehold av en varmepumpe.

– Jeg vet det blir en travel konkurransedag på lørdag, for tidspresset er stort, men jeg gleder meg. Og så gleder jeg meg til å feire innsatsen med resten av det norske yrkeslandslaget på norsk aften lørdag kveld, smiler Martin.

Og feiring har både Martin og resten av laget fortjent! Lykke til, Martin!

Les mer om Martin her


Yrkeslandslaget – Norges viktigste landslag

Se bilder fra VM
Se video fra VM 
Følg også med på våre Facebook-sider.

Yrkes-VM foregår i Sao Paulo i Brasil 11.-16. august 2015. Her konkurrerer 19 unge nordmenn i 18 ulike fag. Medaljeseremoni foregår 16. august.

WorldSkills Norway har ansvar for det norske Yrkeslandslaget. WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning. Partene i arbeidslivet og flere organisasjoner står bak organisasjonen.

Alt om VM fra WorldSkills Norway

Kontaktpersoner:

Elisabeth Lange, sekretariatsleder WorldSkills Norway, 91558110

 

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018