Søk

Meny

#YRKESVM #NORGESVIKTIGSTELANDSLAG

Herlig med helsegull

Publisert: 17.08.2015

- Det er helt sykt, tenk at jeg fikk gull da! Vi gratulerer Jenny-Marlen S. Fossan med gull som helsefagarbeider. - Jeg håper dette bidrar til at flere velger helsefagarbeiderutdanning i årene fremover.

Jenny-Marlen
Jenny-Marlen øverst på pallen under medaljeseremonien i Sao Paulo.

- Tenk at arbeidet mitt ga topplassering. Jeg er nesten stum, jeg vet ikke hva jeg skal si, stotrer Jenny fram like etter at hun fikk sin gullmedalje natt til mandag 17. august norsk tid. - Det kan nesten ikke beskrives, det er en veldig rar følelse. Jeg fikk sjokk da de sa Norway og navnet mitt.


Jenny-Marlen med sin gullmedalje, og i tillegg medaljen hun fikk som "Best of nation", den med høyeste poengsum på det norske laget.

Gjennom fire konkurransedager har hun konkurrert mot resten av verden i det yrket hun er så stolt av; helsefagarbeider. - Jeg synes det var så mange andre som var så gode. Noen av konkurrentene har virket veldig selvsikre. Jeg har vært en del usikker, og føler at starten ikke var så veldig god. Første dagen gråt jeg, og det har jeg igrunn gjort flere dager. Jeg har vel grini hele tiden, jeg, sier hun og ler. - Jeg hadde ikke trodd jeg skulle slå Singapore.

> Les mer om Jenny-Marlen og selve konkurransen

Til daglig jobber Jenny-Marlen ved Balsfjord bo- og servicesenter i Troms. Hun kommer fra Bjerke i Oslo. - Det er mange som har heiet på meg, og det er jeg glad for. Spesielt arbeidsplassen min har fulgt med hemmefra, jeg har blitt overrøst med oppmuntringer og særlig mange meldinger på Snapchat.

Hun forteller at hun har vunnet på minimal nattesøvn. - Jeg har sovet dårlig. Jeg har ligget og tenkt på alle utfordringene. Det har bare blitt en 2-3 timer søvn kanskje.

Liker utfordringer
- Denne medaljen viser at jeg er god i faget. Den viser også at jeg liker å utfordre meg selv og kjøre i gang med nye oppgaver. Jeg er så glad. Dette betyr utrolig mye for meg. Jeg har trent masse, nå har jeg virkelig fått lønn for strevet. Pasientene mine de har alltid fått god behandling, og det skal de fortsette å få, sier hun og smiler bredt.

Flere må velge helse
Norge tok gull i helsefag i fjor også, men da i Europamesterskapet EuroSkills. - Dette er signaler på at Norge er langt fremme og god i helsefagarbeiderfaget. Nå håper jeg at dette bidrar til at enda flere får øynene opp for dette livsviktige faget. Som helsefagarbeider kan du bidra til at andre får en god helse uten at man har høyskoleutdanning. Norge trenger sårt mange tusen flere helsefagarbeidere, så kom igjen, bli helsefagarbeider!


Gull smaker godt!

Alle deltakerne er tilgjengelige for pressen for separate intervjuer. Ta direkte kontakt.

Jenny-Marlen, tlf.: 93835668.
> Høyoppløselige bilder av Jenny-Marlen (fri bruk)
> Se kontaktinfo til alle deltakerne  cvc

> Se Jenny-Marlen på God morgen Norge på TV2 19.08.15
> Hør Jenny-Marlen på NRK1 Kveldsåpent 19.08.15


Artikler og bilder fra worldskills.no og Flickr er til fri bruk. På nettsidene er det intervju med de norske deltakerne.

Se bilder fra VM
> Se video fra VM 
> De norske resultatene

GODT Å VITE: 

 • 1,189 unge deltakere
 • Mer enn 60 land
 • 50 ulike fag
 • 1,144 eksperter (voksne dommere)
 • 301 tolker
 • 800 frivillige
 • Størrelse på konkurransearenaen, Anhembi Park: 212,000 m2
 • I tillegg til å følge konkurransene kan du selv få prøve hele 29 ulike fag
 • 50 "Knowledge Spots" for å lære om fagene
 • Nesten 260.000 besøkende
 • Flere hundre tusen besøkende
 • 19 unge nordmenn i 18 ulike fag
 • Alle er under 23 år, har tatt eller er i ferd med å ta fagprøve.
 • Hele arrangementet er som et mini-OL med åpningsseremoni, konkurranser og avslutningsseremoni med medaljeutdeling.
 • Medaljeseremoni foregår søndag 16. august kl. 17-20 lokal tid, kl. 22 norsk tid. (For resultater følg med på nettsidene www.worldskills.no)
 • WorldSkills Norway har ansvar for det norske Yrkeslandslaget. WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning. Partene i arbeidslivet og flere organisasjoner står bak organisasjonen. Viktigste verktøy er yrkeskonkurranser, både i videregående skole og i bedrift. 
 • Deltakerne på Yrkeslandslaget kommer fra store deler av landet. De har blitt tatt ut til å delta på Yrkeslandslaget basert på skolekonkurranser, Yrkes-NM, og deltakelse i Yrkes-EM.
 • Yrkeslandslaget lander på Gardermoen tirsdag 18. august kl. 16:35 med KL1147.

Kontaktpersoner
Generell informasjon:
Sekretariatsleder Elisabeth Lange, mob. +47 91558110

Følgende personer kan kontaktes om nyheter, web, foto, video:
Cathrine W. Eidal, mob. +47 47637797 (foto, web, presse)
Peter Tryggestad, mob. +47 99236957 (video VM i Brasil)
Tone Buene, mob. +47 97763192 (web, foto)

Medlem av

Samarbeidspartnere

 •  
© Worldskills 2018