Søk

Meny

Du er her:

Yrkes-VM 2015, Sao Paulo

Høvdingen fra Trøndelag

Publisert: 15.08.2015

Gjennom årene har de norske kokkene gjort det veldig bra i WorldSkills-sammenheng. En av de som kan ta æren for dette er Svein Gjønvik. I Brasil-VM er han Chief Expert.

- Dette er min niende WorldSkills-konkurranse, og min femte som Chief Expert. Det er veldig gøy å være med, og jeg må si at i år er nivået atskillig høyere enn tidligere mesterskap, sier Gjønvik.

Til daglig driver han Matakademiet, en leverandør av kurs og opplæring for kokker. WorldSkills er "bare" en hobby. To måneder i året går med til dette arbeidet. Da hjelper det godt å være selvstendig næringsdrivende.

- Jeg har heldigvis en snill sjef som lar meg drive med dette, ler han, og refererer selvfølgelig til seg selv.

Gjønvik har jobbet med lærlinger og ungdomskokkelag siden begynnelsen av 90-tallet, og har vært med på mange konkurranser. Han skal også være Chief Expert i EuroSkills i Gøteborg i 2016.

- Dette blir jeg ikke lei av å drive med. Men det kan jo etterhvert være lurt å overgi stafettpinnen til noen andre. I Norge er det heldigvis mange gode som kan drive dette videre, sier han.

En av de er årets norske ekspert og trener for den norske kokken Martin, Øyvind Bø Dalelv, som selv tok gull i VM i London i 2012.

- Ettersom Svein er Chief Expert, så er jeg med for å gi Martin enda tettere oppfølging enn det Svein naturlig nok ikke kan. Svein er forøvrig en av grunnene til at jeg er her, han har gjort en fantastisk jobb med å få opp de norske kokkene på det nivået de er idag, sier Dalelv.

- Det var jo veldig hyggelig å høre. Å være med på slike konkurranser er jo en god måte å holde seg oppdatert på. Det skjer nye ting hvert år. Jeg syns jo det er stort å få være med, sier Gjønvik.

To glade trøndere! Årets norske kokkedeltager, Martin Trana Flak og Chief Expert Svein Gjønvik.


Yrkeslandslaget – Norges viktigste landslag

Se bilder fra VM
Se video fra VM 
Følg også med på våre Facebook-sider.

Yrkes-VM foregår i Sao Paulo i Brasil 11.-16. august 2015. Her konkurrerer 19 unge nordmenn i 18 ulike fag. Medaljeseremoni foregår 16. august.

WorldSkills Norway har ansvar for det norske Yrkeslandslaget. WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning. Partene i arbeidslivet og flere organisasjoner står bak organisasjonen.

Alt om VM fra WorldSkills Norway

Kontaktpersoner:

Elisabeth Lange, sekretariatsleder WorldSkills Norway, 91558110

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018