Søk

Meny

Yrkes-VM 2015, Sao Paulo

Nam-nam fra Namsos

Publisert: 15.08.2015

Jada, vi vet at tittelen er flau, men det stemmer jo! Kokken vår, Martin Trana Flak, har i løpet av VM disket opp med de mest fantastiske retter. Vi fikk en prat med han etter hans siste konkurransedag.

Martin er opprinnelig fra Namsos, men bor og jobber nå i Trondheim. Han er til daglig sous chef på Scandic Nidelven, men siden juni har det vært fullt fokus på Yrkes-VM.

- Det er veldig godt å være ferdig. Det har jo vært fullt kjør i flere måneder, så nå skal det bli godt med noen late dager før det bærer hjem til Norge og jobb igjen, sier han.

Martin er roligheten selv, og syns ikke det har vært spesielt nerverpirrende å være med i VM. På siste konkurransedag jobbet han åtte timer i strekk med en fire-retters middag som besto av en snack, pasta, oksefilet med tilbehør, og dessert.

- Jeg har bare gjort som vi har trent på egentlig. Noe har skjært seg, men det meste har gått greit. Akkurat nå veit jeg ingenting om hvordan jeg ligger an, og jeg har heller ingen stor forventninger om å ta medalje. Men man vet jo aldri.

Rørende skolebesøk

Martin trekker fram det å møte masse flink folk med samme interesser som en, samt skolebesøket som de norske deltagerne var på, som de største opplevelsene i Brasil.

- Skolebesøket var faktisk veldig rørende. Vi ble tatt i mot som superstjerner, jeg har sikkert blitt tatt 150 selfies med, og fått mange venneforespørsler på Facebook. Det var veldig gøy, og helt annerledes enn hva vi er vant med, sier han.

Foreldrene følger med

Foreldrene til Martin følger spent med på sidelinjen i Sao Paulo.

- Det er helt uutholdelig å stå her og se på mens han jobber. Jeg klarer det nesten ikke, sier mor Hege Trana.

- Ja, det er veldig nervepirrende. Vi må nesten heller gå rundt å se på andre norske enn på Martin, sier pappa Torfinn Flak.

- Han har så veldig store forventninger til seg selv. Matlaging er en lidenskap for Martin, og den smaker helt fantastisk. Vi liker selvfølgelig veldig godt å ha han på besøk hjemme hos oss. Da er det Martin som står for maten, han liker å lage til oss og gjerne til venner som vi har på besøk. Han lager maten, men oppvasken den må vi ta selv, sier mor og ler.

- Martin lager spesielt gode sauser, fortsetter hun. Hun forteller at yndlingsretten som Martin lager hjemme hos dem er helstekt indrefilet med potatoskills.

Nå er det bare for Martin og de andre deltagerne å vente på premieseremonien søndag kveld. Og uansett hvordan det går, så er ihvertfall WorldSkills' utsendte veldig imponert over maten hans! Vi ønsker han masse lykke til!

Martin er 204 centimenter på strømpelesten og sannsynligvis Norges høyeste kokk. Å løfte på WorldSkills Norges sekretariatsleder Elisabeth Lange er derfor ikke noe problem!

Les mer om Martin her


Yrkeslandslaget – Norges viktigste landslag

Se bilder fra VM
Se video fra VM 
Følg også med på våre Facebook-sider.

Yrkes-VM foregår i Sao Paulo i Brasil 11.-16. august 2015. Her konkurrerer 19 unge nordmenn i 18 ulike fag. Medaljeseremoni foregår 16. august.

WorldSkills Norway har ansvar for det norske Yrkeslandslaget. WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning. Partene i arbeidslivet og flere organisasjoner står bak organisasjonen.

Alt om VM fra WorldSkills Norway

Kontaktpersoner:

Elisabeth Lange, sekretariatsleder WorldSkills Norway, 91558110

Kristian Hansen, presse, 40061188

 

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018