Flere med fagbrev i yrkesfag kommer ut i jobb

Publisert

Kunnskapsminister Tonje Brenna.

Kunnskapsminister Tonje Brenna. Foto: Regjeringen

83 prosent av de som besto fag- eller svenneprøve i 2021 og 2022 er i jobb ett år etter utdanningen. Det er en økning fra før pandemien, viser nye tall fra Utdanningsdirektoratet.

83 prosent av de som bestod fag- eller svenneprøven i 2021 og 2022 er i jobb ett år etter utdanningen, viser tall fra Utdanningsdirektoratet. Det er økning fra før pandemien.

– Jeg er veldig glad for at så mange nyutdannede fagarbeiderne er i jobb kort tid etter at utdanningen er fullført. Det viser at vår satsing på yrkesfag virker. Norge trenger mange flere fagarbeidere og jeg håper dette inspirerer alle som vurderer å starte eller har startet på en yrkesfaglig utdanning, til å fullføre med fagbrev. Vi kommer til å trenge alle hoder og hender vi har i årene fremover, sier kunnskapsminister Tonje Brenna.

Fullføringsgraden på yrkesfag er 20 prosentpoeng lavere enn på studieforberedende. En hovedgrunn er fortsatt at mange elever ikke får læreplass.

– I 2023 vil det brukes mer enn én milliard på yrkesfag og kvalifisering. Tiltakene handler blant annet om å følge opp elevene tettere gjennom skoleårene på yrkesfag og når de går ut i bedrift som lærlinger, skaffe flere læreplasser og satse på kvaliteten i yrkesfagopplæringen, sier Tonje Brenna.

Les hele saken hos Byggmesteren.as