«Guttekrisen» kan ikke avlyses

Publisert

Illustrasjonsbilde.

Illustrasjonsbilde. Foto: Arctic Skills.

I fjor var det nær 2800 flere gutter enn jenter som ikke fullførte videregående. Å øke fullføringsgraden på yrkesfag er derfor avgjørende for å redusere kjønnsforskjellene, skriver 3 artikkelforfattere i DN.

Her følger et utdrag fra kommentarartikkelen til Camilla Stoltenberg, Fartein Ask Torvik og Martin Flatø i DN:

Femten prosent av jentene og 23 prosent av guttene dropper ut av videregående skole, ifølge Statistisk sentralbyrå.  (...) Åtte prosent av alle gutter er et høyt antall, og i fjor var det 2795 flere gutter enn jenter som ikke fullførte videregående, altså bare i løpet av ett år. Samlet er det over 60 prosent gutter blant de som faller fra.

(...) på yrkesfag er det rundt 30 prosent som faller fra, både blant gutter og jenter. Denne nokså like prosentandelen skjuler imidlertid at det er langt flere gutter enn jenter som velger yrkesfag, og at det i fjor alene var 2189 flere gutter enn jenter som falt fra på yrkesfag.

Dermed utgjør frafallet på yrkesfag hele 78 prosent av kjønnsforskjellene i frafall. Å øke fullføringsgraden på yrkesfag er derfor avgjørende for å redusere kjønnsforskjellene.

Les hele kommentarartikkelen på DN.no