Kunnskapsministeren anbefaler å søke yrkesfag 1. mars

Publisert

Kunnskapsminister Tonje Brenna.

Kunnskapsminister Tonje Brenna.

NHOs kompetansebarometer anslår at vi vil mangle 2600 lærlinger i årene som kommer. Kunnskapsminister Tonje Brenna anbefaler 10. klassingene å søke yrkesfag 1. mars.

– Norge trenger flere tusen fagarbeidere i årene som kommer, så det er gode muligheter for å få jobb hvis du velger yrkesfag og ta fagbrev, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) til TV 2.

På besøk hos elektrolinjen ved Kuben vgs. kommer Brenna med mye lovord om å gå yrkesfag. Hun påpeker blant annet at man kommer raskt ut i jobb og begynner å tjene penger.

Fristen for å søke seg inn til videregående skole er 1. mars. Statsråden sier det er flere ting ungdommene må tenke på før de leverer sin endelige søknad.

– Stor sannsynlighet for å få jobb

Alle har rett til å ta videregående opplæring i Norge, og det skal være plass til alle.

– Det er noen fag som for få søker seg inn på i dag, som vi trenger at flere søker på. Særlig i de yrkene hvor vi trenger ekstra fagfolk i framtiden er det bra om de søker seg inn på, sier Brenna til TV 2.

Hun peker særlig på bygg og anlegg, transport og helse og oppvekstfag som områder det er stort behov for personell fremover.

NHO har anslått at vi vil mangle 2600 lærlinger de neste årene.

– Hvis du søker noen av de retningene, så er det veldig stor sannsynlighet for å få jobb i fremtiden. Hvis du er nysgjerrig på det og lurer på om du skal velge det, så kan du sjekke litt der du bor om hvordan behovet er i akkurat din region.

Les hele saken hos TV2.no

Les også: 10 grunner til å velge yrkesfag