LO jubler: Flere har valgt yrkesfaglig linje

Publisert

Interessen for yrkesfag har ikke vært større siden 2012. – Dette er i aller høyeste grad en ønsket utvikling, både fra myndighetene og partenes side, sier LO-sekretær Trude Tinnlund til FriFagbevegelse.

LO-sekretær Trude Tinnlund er svært fornøyd med at interessen for yrkesfag er økende, med flere søkere til yrkesfaglige utdanningsprogram enn på mange år. Dette markerer en viktig milepæl, da andelen søkere til yrkesfag nå har økt til det høyeste nivået siden 2012.

– Dette er en svært gledelig utvikling. Vi har jobbet lenge for å få flere ungdommer til å velge yrkesfag, og det er helt klart at dette er en ønsket utvikling fra både myndighetene og partene i arbeidslivet, sier Tinnlund.

Hun fremhever at denne utviklingen er avgjørende for å møte behovene i arbeidslivet, spesielt i lys av den økende etterspørselen etter kvalifisert fagarbeidskraft. – Vi trenger flere fagarbeidere i årene som kommer, og dette er et viktig skritt i riktig retning, understreker Tinnlund.

Tinnlund påpeker også at det har vært en betydelig innsats for å løfte frem yrkesfagenes betydning og status, både gjennom kampanjer og politiske tiltak. Hun håper at trenden vil fortsette, og at flere unge vil se verdien av en yrkesfaglig utdanning.

Les hele saken på Frifagbevegelse.no