Ønsker vi å beholde yrkesfaglig kompetanse i Norge?

Publisert

Vetle Midteng og Eskil Myhre konkurrerte i mekatronikkfaget under Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike.

Foto: WorldSkills Norway

I en tid der behovet for yrkesfaglig kompetanse aldri har vært større, setter Britt Harsem fra Sunnmøre søkelyset på en viktig problemstilling. I sitt leserinnlegg i Sunnmørsposten stiller hun spørsmål om vi i Norge gjør nok for å sikre at vi beholder yrkesfaglig kompetanse i fremtiden.

Harsem belyser både utfordringene og mulighetene som står foran oss når det gjelder yrkesutdanning og rekruttering av fagarbeidere.

Leserinnlegget – som har fått stor oppmerksomhet lokalt – utfordrer dagens praksis rundt anerkjennelsen av yrkesfag, og oppfordrer både politikere og arbeidsgivere til å ta grep for å styrke fagopplæringen. Et sentralt tema i innlegget er hvordan vi kan gjøre det mer attraktivt for ungdom å velge yrkesfag, og hva som må til for å sikre at de blir værende i Norge etter endt utdanning.

Les hele innlegget fra Britt Harsem på Sunnmørsposten sine nettsider her: Ønsker vi å beholde yrkesfaglig kompetanse iNorge?.

WorldSkills Norway deler Harsem sine bekymringer og jobber aktivt for å fremme yrkesfag som et attraktivt og bærekraftig karrierevalg. Gjennom deltakelse i yrkeskonkurranser, nasjonalt og internasjonalt, synliggjøres den høye standarden på norsk yrkesopplæring. Sammen med aktører i arbeidslivet og utdanningssektoren, vil vi fortsette å motivere ungdom til å satse på en yrkesfaglig utdanning, som ikke bare sikrer personlig utvikling, men også Norges fremtidige konkurransekraft.

Vi oppfordrer alle til å engasjere seg i debatten om fremtidens yrkesfaglige kompetanse – la oss sammen sikre at Norge har de fagarbeiderne vi trenger for fremtiden!