OsloMet starter Senter for yrkesfag

Publisert

Hvor kan du finne kunnskap om yrkesfag og norsk yrkesopplæring? «Hos oss», svarer OsloMet som nå har opprettet nettportalen Senter for kunnskap om yrkesfag.

Senter for kunnskap om yrkesfag er en nettportal der OsloMet deler relevant informasjon om yrkesfag, norsk fagopplæring og veien til fag- og svennebrev. Gjennom portalen kan du klikke deg videre til informasjon om forskning, kommende arrangementer, se filmer om fagopplæring, lytte til Yrkesfagpodden og finne informasjon om institutt for yrkesfaglærerutdanningen ved OsloMet og det de arbeider med. 

Den daglige driften av senteret er det dosent Halvor Spetalen som skal stå for, men tanken er at alle ved instituttet skal delta. Han sier at senteret også er tiltenkt rollen som en viktig ressurs for alle som arbeider i yrkesopplæringen, det være seg i skolene, i opplæringskontorene eller i resten av norsk fagopplæring. 

Bygges ut 

Han sier at senteret nå er under oppbygging, men at han arbeider aktivt med å øke mengden av forskningsbasert kunnskap i portalen. Foreløpig har han samlet blant annet de fem siste årene med artikler som er publisert ved instituttet for yrkesfaglærerutdanningen, og fra de siste årene fra de to de to nordiske tidsskriftene – SJVD, Skandinavisk tidsskrift for yrker og profesjoner i utvikling og NORDYRK. 

Les hele saken på Utdanningsnytt.no