-
Helse- og oppvekstfag er fremdeles størst
1200 flere har søkt seg til yrkesfag enn i fjor. Fortsatt er det flest som søker seg til helse- og oppvekstfag. Men antallet som velger denne type utdanning har likevel gått ned de senere år.
-
Søkertall til yrkesfag i fylkene 2022
Søknadsfristen 1. mars er nå passert. I denne artikkelen vil vi samle lenker til nyheter om hvor mange som har søkt yrkesfag for høsten 2022 i de ulike fylkene.
-
Studievalg: – Ikke gjør som foreldrene dine sier
– Vi vet at foreldre gjerne er den som blir lyttet mest til når det gjelder valg av utdanning. Men er foreldre den beste utdanningsrådgiveren for sine barn? Vi opplever at altfor mange foreldre henger fast i en gammel forståelse av hvordan utdanningen var da de selv var yngre, sier Bjørnar Valstad, daglig leder i WorldSkills Norway.
-
Film: 10 grunner til å velge yrkesfag
Vær med og del animasjonsfilmen "10 grunner til å velge yrkesfag" på nett og i sosiale medier. Last ned filen her.
-
Fagarbeideres og fagopplæringens betydning for innovasjon
FAFO har laget en rapport på vegne av NHO som belyser fagarbeideres og fag- og yrkesopplæringenes betydning for innovasjon i bedriftene.
-
Gratulerer Tonje Brenna som ny kunnskapsminister
– Vi gratulerer Tonje Brenna som ny kunnskapsminister og ser frem til godt samarbeid for å ytterligere styrke yrkesfagene i årene som kommer, sier daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway.
-
Hvordan går det med elever som ikke får læreplass?
Offisiell statistikk fra SSB over gjennomføring i videregående opplæring viser at 32,5 prosent av elevene på yrkesfag ikke fullfører i løpet av 6 år. Den relativt lave fullføringsgraden på yrkesfag kan ha sammenheng med mangel på læreplasser.
-
Sunnmørsposten: – Flere må ta ansvar for å gi læreplasser
Når en ungdom blir stående uten lærlingplass, er det et stort tap for den enkelte. Når 7.000 står uten lærlingplass, er det et stort tap for samfunnet, skriver lokalavisen Sunnmørsposten på lederplass.
-
Hvorfor bli lærebedrift (automatiseringsfaget)
Servicesjef Bjørn-Erik Engen i FOODTECH Industri AS forklarer hvorfor de satser på lærlinger i automatiseringsfaget. Alle som har vært lærlinger i deres bedrift har fått tilbud om fast jobb etter læretiden.
-
Hvorfor bli lærebedrift (servitør og kokk)
Mathias Toresen i lærebedriften Selskapslokaler AS forklarer hvorfor de har valgt å ta inn lærling i servitør- og kokkefaget.