Kort om Birk Torp:
Alder: 22 år
Fag: Restaurant service
Hvor kommer fra: Tønsberg
Hvor bor du nå: Trondheim
Navn på bedrift: To Rom og Kjøkken
Profilnavn på Instagram: birktorp
- Hvilken utdanning har du – og hvordan trivdes du med den?
Jeg er utdannet servitør, og stortrives med dette.
- Hvorfor har du valgt ditt fag?
- Fordi jeg alltid har likt å lage god stemning for de rundt meg, og har en lidenskap for god mat og drikke. I dette faget har jeg mulighet til å få jobbe med dette og samtidig treffe likesinnede hver eneste dag. Samtidig er det unikt at man har med seg utdanningen og kan jobbe hvor som helst i verden.
- Hva er det beste med faget ditt / hvorfor skal andre velge det faget du har valgt?
- Det beste er det at jeg får jobbe med det jeg liker aller best, der jeg kan være med og gi gjesten en unik opplevelse. Gjesten kan slappe helt av og nyte, og jeg får utøvet min kunnskap om mat og drikke. Andre skal velge dette dersom de er klar for en spennende hverdag, samt ønske om å treffe så mange fantastiske folk som liker det samme.
- Hvordan opplever du å være tatt ut til å være en del av det norske landslaget i yrkesfag?
- Jeg er utrolig stolt og det er fantastisk spennende. Samtidig er det et stort press, mest fra meg selv, men også fra de rundt meg.
- Hva er forventningene til din egen innsats i Yrkes-VM?
Å levere det beste jeg overhode kan. Om alt klaffer, vet jeg at det er mulighet for en topp plassering.
- Hvordan forbereder du deg til mesterskapet?
- Ved å jobbe og bli best på de oppgavene jeg tror og vet kommer. Så er det minst like viktig og ta vare på egen kropp, så dette er noe jeg legger mer vekt på før Kazan.
- På hvilken måte kan din deltakelse i WorldSkills spille inn på din videre karriere?
- Ved at flere kan få øynene opp for det jeg holder på med, samt at andre kanskje vil se opp til det vi gjør.
- Hvordan vil du beskrive deg selv som person?
- Som en energisk person som bryr meg om de rundt meg.
- Hva driver du med på fritiden?
- Bruker en del tid på å følge Rosenborg, både borte og hjemme.