Britt Kristiansen
Britt Kristiansen.
Britt Kristiansen deltar på Yrkeslandslaget 2020 som ekspert og trener for butikkslakterfaget.
Britt Kristiansen.
Britt Kristiansen deltar på Yrkeslandslaget 2020 som ekspert og trener for butikkslakterfaget.
Alder: 59 år
Bosatt: Sarpsborg
Fag: Butikkslakter
Arbeidsgiver: Opplæringskontoret for salgs- og matbransjen
– Hvorfor valgte du ditt yrkesfag?
– Jeg har alltid vært interessert i mat , så jeg var aldri i tvil om mitt valg
– Har yrket ditt levd opp til dine forventninger?
– Ja så absolutt, det er et yrke som er under utvikling hele tiden
– Hvilken utdanning har du tatt?
– jeg er utdannet pølsemaker, butikkslakter og kjøttskjærer. Jeg har også utdanning innen logistikk og innkjøp og mental coach.
– Når kom du med som ekspert på Yrkeslandslaget for første gang?
– Nå i 2020, vårt fag har ikke vært med før.
– Hva er dine forventninger til til å være ekspert under Yrkes-EM i Graz, Østerrike?
– Jeg håper på et tett samarbeide med ekspertene. Lære av de andre landene, spent på hvordan de vektlegger konkurransen. Dele kunnskap med hverandre og utvikle konkurransen videre
– Som ekspert er du også coach for utøver. Kan du i korte trekk fortelle hvordan du/dere legger opp treningen og forberedelsen?
– Vi har satt opp en treningsplan med øving 2 dager i uken. Vi har ennå ikke fått oppgaven så vi vet ikke hva den inneholder. Tatt utgangspunkt i andre konkurranser vi har deltatt på i Europa. Kandidaten sender bilder på de treningene hun har selv, får tilbakemelding fra meg. Vi er nå kommet godt i gang med skjæredelen og går over på å lage spesialiteter. Så snart vi kan etter korona skal vi ha trening sammen.
- Hvilken faglig prestasjon i ditt yrke er du mest stolt av?
– Våre lærlinger er blitt Norgesmestere nå igjennom 26 år. Vi har 5 gull, 8 sølv og 6 bronse medaljer fra europamesterskap (young butcher competition). Vi har 2 gull fra Nordisk/Baltisk gourmet butcher competition. Det er jeg veldig stolt av er selv Norgesmester i gilling.
– Hvordan vil du beskrive deg selv som person og hva driver du med på fritiden?
– Jeg lever og ånder for våre lærlinger. Syns det er gøy å trene dem mot konkurranse eller til fag-/svenneprøven. Får masse energi av det. Fritiden ut på tur, gå sykle dra på matopplevelser. Spise god mat med venner.